Veterinarinės atliekos yra neatsiejama bet kurios gyvūnų priežiūros įstaigos veiklos dalis, o jų tinkamas tvarkymas yra gyvybiškai svarbus tiek gyvūnų sveikatai, tiek aplinkos apsaugai. Suprasti, kokios yra pagrindinės šių atliekų rūšys ir kaip jas saugiai tvarkyti, padeda užtikrinti, kad rizika žmonėms ir gamtai būtų minimizuota. Toliau pateikiame aiškų ir suprantamą veterinarinių atliekų rūšių apibūdinimą.

  1. Infekcinės atliekos

Infekcinės atliekos susidaro įvairių gyvūnų gydymo metu, ir jos gali būti užterštos krauju, išskyromis, ekskrementais ar kitais biologiniais skysčiais. Šios medžiagos dažnai turi infekcinių ligų sukėlėjų, todėl reikalauja ypatingo dėmesio. Infekcinės atliekos dažniausiai susidaro po operacijų, įvairių veterinarinių procedūrų ar gydant ligas, todėl būtina jas tinkamai saugoti ir šalinti, kad būtų išvengta tolesnės infekcijos plitimo.

  1. Pavojingos atliekos

Pavojingos atliekos apima medžiagas, kurios gali būti toksiškos ar pavojingos ne tik gyvūnams, bet ir žmonėms ar aplinkai. Čia patenka pasibaigę ar nebenaudojami vaistai, tokie kaip antibiotikai, įvairūs chemikalai, pesticidai, ir dezinfekavimo priemonės. Šios atliekos reikalauja itin atsargaus elgesio ir specialių metodų šalinimui, kad būtų išvengta jų patekimo į aplinką ir galimo toksinio poveikio.

  1. Aštrios atliekos

Aštrios atliekos yra dar viena svarbi veterinarinių atliekų kategorija. Tai apima adatas, chirurgines priemones, skalpelius ir kitus aštrius objektus, kurie naudojami gydymo ar diagnostikos procedūrų metu. Aštrūs daiktai gali sukelti sužeidimus ar užteršimą, todėl būtina juos saugiai surinkti ir šalinti specialiai tam skirtuose konteineriuose, kad būtų išvengta avarijų ir užkratų.

Atliekų išvežimo užsakymas

    Kitos paslaugos

    Grožio procedūrų atliekų tvarkymas

    Medicininių atliekų tvarkymas

    Odontologijos procedūrų atliekų tvarkymas

    Kitos paslaugos

    Pavojingų atliekų tvarkymas